След като хигиенизира кенчето си с бира, Морган Клемон Ганьон (33 г.)

...
След като хигиенизира кенчето си с бира, Морган Клемон Ганьон (33 г.)
Коментари Харесай

Задава се бум на коронаразводи. Коронабебетата ще почакат

След като хигиенизира кенчето си с бира, Морган Клемон Ганьон (33 г.) втренчи взор във високия музикант, с когото наскоро се среща онлайн. Двамата седят на огромно разстояние на скамейка в парк в Монреал. Първоначално се поздравяват с допиране на върховете на маратонките. А докато смехът отстъпва място на страховете, сърцето на Морган стартира да бие учестено. Тя се навежда за целувка. 

Изтощена от температура и затворена в двустайния си апартамент в Истанбул, Зейнап Бозташ (42 г.), се усеща в капан освен физически, само че и душевен: до нея в леглото е брачният партньор й, с който е считала да се разведе и да изрита от жилището, тъй като преди две седмици открива, че той си е конфигурирал на iPad-а приложение за запознанства.

В жилището си в Берлин американският публицист Михаел Скатуро (38 г.) участва на " happy hour " с 15 свои необвързани другари от Берлин, Мадрид, Лондон и Ню Йорк. Интериорът на известния нощен клуб Berghain проблясва на мониторите им, а групата пие мерло, гледа DJ от Лондон и разисква дали е добре да си намериш " коронаприятел " или " коронаприятелка " за по-лесно прекосяване през рецесията. 

Това е един бърз взор върху напълно пременения живот на милиони хора по света, които изживяват обич, ненавист и изострени взаимни отношения по време на тиранията, открита от ковид. В рамките на седмици

 

световната зараза измененията връзките, срещите и секса.

 

Сватби се отсрочват, а броят на разводите в Китай да вземем за пример се е нараснал. Напълно нормални решения, като това дали да изпратите детето да играе или да се срещнете с евентуален любовник, се трансфораха във въпроси на живот и гибел. Интернет стана спасителен пояс за милиони необвързани хора, останали си по домовете, като им разреши да отидат на вирутални тренировки по йога; да участват на цифрови караоке празненства и да духнат свещички на тържество за рожден ден, проведено в WhatsApp. Домашните любимци станаха източник на разтуха в затворени градове като Лондон, Мадрид и Париж.

Кризата сътвори и нов речник. Можем да чакаме вълна от " коронабебета " и ново потомство на  " карантинираните " през 2033 година Двойки, чийто брак стартира да се разпада под натиска на самоизолирането, могат да изискат " коронаразвод ". 

Напълно се трансформират и други привички. В Деня на Свети Валентин в Хонконг

 

влюбените си изпращаха букети от маски и дезинфекциращи кърпички

 

със наличие на алкохол, което докара до спад на продажбите на цветя там с 90%. В Индия пък медиите оповестяват за увеличение на продажбите на презервативи и на други типове контрацептиви. В Ухан, който се трансформира в първия епицентър на болестта в Китай, млада здравна сестра беше снимана в защитния си костюм да държи ръчно написана записка с молба: " След края на епидемията уповавам се, че държавното управление ще ми откри другар ". По-късно, към този момент във видеокадри, тя декларира и желанието си бъдещият другар да бъде висок. Националният тв канал CCTV отговори в обществените медии с фрагменти на бойци и служители на реда, отговарящи на условието. 

Оказва се мъчно да се измъкнеш и от проблеми. След като мъж от дребен град в аржентинската провинция Сантяго дел Естеро се хвали пред приятелите си, че се е срещнал със своя някогашна другарка, завърнала се наскоро от Испания, полицията незабавно е известена. Целият град е подложен под карантина на 14 март. По-късно мъжът става първият с позитивна проба за ковид в тази провинция. 

Пандемията променя визиите за общественост и градските пространства - хората по целия свят се събират всеки ден по балконите си, с цел да приветстват медицинските служащи, да свирят и даже да вземат участие в маратон. Шон Сафърд, който е учител по социология в Института " По " в Париж, сега е затворен в града със брачната половинка си и 7-годишния им наследник, споделя, че коронавирусът противопоставя човешкият инстинкт за физическо сливане на апелите хората да стоят разграничени. " При предходни рецесии като терористичните офанзиви във Франция и 11 септември 2001 година в Съединени американски щати, милиони се събраха в символ на взаимност по площади и бдения, защото хората имаха предпочитание да сформират общност. Сега ни се сподели, че би трябвало да стоим вътре и да се самоизолираме, с цел да бъдем положителни световни жители ", споделя той във видеоразговор от Париж.

В Китай, където коронавирусът принуди стотици милиони да останат в изолираност, броят на молбите за бракоразвод се усили предишния месец в най-малко две провинции - Съчуан и Шанси, настояват локалните медии. В град Дачжоу, който се намира в югозападната провинция Съчуан, са получени съвсем 100 молби за бракоразвод за по-малко от три седмици. В Сиан пък е въведена специфична система за препоръки от разстояние, чиято цел е да се разколебаят разделящите се двойки. 

Зейнап Бозташ - дамата от Истанбул, която планира да се разведе, споделя, че

 

коронавирусът я е изправил на ръба на душевен срив.

 

Тя решава да се раздели с мъжа си, с когото са женени от 12 години, тъкмо две седмици преди в града да бъде въведена карантина. Отношенията им са бурни в последната година - той се оплаква, че сготвената от нея храна е безвкусна, присмива се на облеклото й и в продължение на часове седи пред компютъра. Опитват терапия в името на двете им дребни дъщери, само че не проработва. Бозташ споделя, че почувствала облекчение и всичко й се изяснило, когато вижда, че той си поддържа връзка с други дами зад тила й. Той се съгласява да се изнесе. " Най-накрая си помислих, че ще бъда свободна ", споделя тя във видеоразговор. Но когато мъжът й се завръща от бизнес пътешестване, настоява да остане в фамилния дом, до момента в който не отмине опасността от разпространяването на ковид. " Времената са несигурни, би трябвало да пестим пари, би трябвало да сме дружно като семейство ", спомня си Бозташ думите на мъжа си. Без работа като преводачка и решена да не безпокои повече децата си, тя с принуда се съгласява. 

Сега, две седмици по-късно, тя и брачният партньор й се борят с простуда и грипоподобни признаци. Тя се тормози, че може да имат лека форма на ковид. За да не се карат пред децата, двамата с мъжа й си

 

разменят остри имейли, даже и когато са на една ръка разстояние.

 

А брачният партньор й се държи все едно, че нищо не се е трансформирало. " Снощи даже се опита да вършим секс. Това беше като грозна смешка. Все едно, че стените рухнаха и покривът се срина върху главата ми " ", споделя тя. 

За необвързаните хора кризата с ковид основава разнообразни провокации. След като се среща с новозеландския музикант в мобилното приложение Hinge, Морган Клемон Ганьон, която е актьор и фотограф, незабавно е привлечена: Той е хубав, свалката е приятна, а и двамата споделят обща пристрастеност към изкуствата. Нетърпеливи са да се срещнат онлайн, само че са обезпокоени от ковид и избират среща в " тиха дискотека със обществена отдалеченост ", която в действителност е в парк. Седят надалеч един от различен, слушат Селин Дион и Бритни Спиърс, танцуват и припяват на музика, пусната от iPhone. 

След срещата, която завършва с неочаква целувка, необвързаната от към година Клемон Ганьон споделя, че желае да се видят още веднъж. Но има спънки: сестра й преди малко се е завърнала от Австралия и двете са сложени под карантина. Мъжът пък желае да се завърне в Нова Зеландия, с цел да е със фамилията си преди да затворят границите. Двамата си разменят известия постоянно и преценят рисковете да се срещнат още веднъж, а нормалните правила на ухажването към този момент се преценяват с разпространяването на вируса. Накрая, тя взема решение да наруши карантината и да се срещнат в празен апартемент на другар, да поговорят, да погледат филми и да намерят разтуха в прегръдките си. " Имаше някаква магия в тази среща по време на зараза. Навсякъде се опасявам, само че за тази неочаквана среща не изпитах боязън. Може би това е коронаистория, която ще почине с заболяването. Но каквото и да се случи, моментът беше прекрасен ", споделя тя. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР